Превърнаха детски лагер в посетителски център в Попови ливади

Общинският детски лагер в с. Попови ливади вече е ремонтиран. Сграда от лагера бе превърната в информационно-посетителски център. Това стана ясно на закриваща конференция по проект „Нашият общ път към съвместното бъдеще“.

Центърът е с необходимата съпътстваща инфраструктура, предназначена за продължителен престой на ученици и подрастващи по време на организирани събития, провеждане на зелени училища и съвместни тематични инициативи – семинари, обучения, художествени изяви и др. между училищата, в зоната на активно трансгранично сътрудничество с пограничните общини между Република България и Република Северна Македония.

Основните изпълнени дейности бяха организиране на публични мероприятия за устойчиво използване на културните ресурси на двата региона за развитие на туризма – семинари, обучения, пресконференции; разработване на дигитални промоционални материали и мобилно приложение за идентифициране на туристическите места в областта на културата в двата региона и съвместно участие на партньорите в ежегодни културни събития от двете страни на границата като Фестивала на танца в Гоце Делчев и Летен фестивал на културата в гр. Кочани, Р Северна Македония.

Водещ бенефициент на проекта е Център за развитие на Източния планов регион – Щип, Република Северна Македония.

Една от основните цели е да се създадат подходящи условия за развитие на подрастващото поколение чрез подобряване на съществуващата материална база и осигуряване на възможност за насърчаване на младежките дейности и обмен.