Предимно слънчево, с температури до 32 градуса

Днес ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 27°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност и на отделни места около и след обяд ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температури на 1200 метра ще е около 22° на 2000 метра – около 15°.

В събота ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд над западната половина от страната, в планините там на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите ще се повишат.

В неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в Южна, Източна и Централна Северна България ще има превалявания, придружени от гръмотевици.

На снимката – в село Бачево, автор Асен Великов