Председателят на 9-а ловна дружина – Бобошево Стефан Лунджов: Дивечът намалява

  • С точен мерник се отчетоха Иван Иванов, Георги Лунджов, Симеон Бекяров, Виктор Паргов…

Дивечът в Бобошевско намалява, казват местните ловци. „В началото на сезона, през октомври имаше движение на дива свиня. Като навлязохме в ноември, вече нямаше. Дивечът изчезна. Не знам каква е причината, но и в съседната дружинка – град Бобошево – 10-а, е така. В Четирци, Кюстендилско, които са до нас, също, както и в Цървище”, посочи председателят на 9-а ловна дружинка-Бобошево към ЛРД-Дупница Стефан Лунджов. От началото на сезона за отстрел на едър дивеч групата има само няколко улучени диви прасета.

„През октомври колеги отстреляха 5 диви прасета. Само глигани, около 100-килограмови, на по 2-3 години. Една част бяха отстреляни в местността Света вода над Руенския манастир „Св. Йоан Рилски” в село Скрино, а другите – над манастира „Св. Димитър” в Бобошево”, каза Стефан Лунджов. Един от точните изстрели е на Иван Иванов – 51-годишен пенсионер от мините в Бобов дол. Слука имал и 53-годишният Георги Лунджов – охранител в почивна база на „Софарма” в района, който е брат на председателя. Късметът се усмихнал и на Симеон Бекяров – гост на излет от село Доброво, който е в 10-а ловна дружинка – Бобошево. Бекяров е на 35 г., собственик на автосервиз. Следващият със слука е Виктор Паргов – 55-годишен работник в „Напоителни системи” в Дупница.

От 9-а ловна дружинка-Бобошево са осигурили 4 хранилки. „Имаме 4 автоматични хранилки. Редовно се зареждат с царевица. За сезона разполагаме с 1 тон и 100 килограма царевица”, обясни председателят. Тази година в групата имат и нов ловец, съвсем млад – 18-годишният Никифор Везенков, който е ученик в една от гимназиите в Дупница. Момчето изкарало курса и през август го приели в дружинката в родния му град.