Представители на частни школи в Благоевград: Къде са 117 000 лв. от фонд “Култура”

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград, които са спечелили проекти по Фонд “Култура”, отправиха публично въпроси към ръководството на община Благоевград защо проектите се бавят и не се реализират вече втора година. По думите им проектите са минали през всички комисии, разгледани са и са одобрени.

Организаторът на “Джумая фест” Иван Кацарски заяви, че през 2019 година е стартирала втора сесия по Фонд “Култура”, с която се кандидатства.

“Има одобрени седем фирми, бяха подготвени договорите за подписване. Всички спечелили фирми входираха по искане на общината няколко документа, които са задължителни за сключване на договорите. Помолиха ни “реализирайте проектите до края на годината, тъй като такива са правилата”. Всички стартирахме трескава работа да подготвим проектите, въпреки че нямахме подписани договори с община Благоевград. И започна едно голямо чакане за подписване. Към момента има 115 или 117 хиляди лева за усвояване по Фонд “Култура”, а ние още чакаме”, каза още Кацарски.

Собственикът на ДТ “Проф. Енчо Халачев” Бранимир Митов пита община Благоевград: “Кога, не дали, ще си подпишем договорите, за да осъществим тези проекти и къде са тези близо 117 000 лева?”.

Ние не сме врагове на общината, не искаме да ни се пречи, казаха още участниците в пресконференцията.

Община Благоевград има право на отговор.

В края на срещата Бранимир Митов обяви датите и на тазгодишното издание на фестивала “Талантино”, който ще се случи на 25, 26 и 27 юни в областния център, пише БНР. Снимка: БНР