Президентът на “Вихрен” Г. Манолев: Ние сме трамплин за футболисти и треньори, отборът не се разпада, всяка стотинка от заведението в парка отива за клуба 

Манолев и Костадин Станоев

 

“Футболистите на Общински футболен клуб „Вихрен” Сандански не бягат от клуба, а израстват, треньорите също. Всички те продължават да се развиват, отиват в отбори в по- групи. Това е комплимент за нас, значи че си върша перфектно работата.”, обяви за “Вяра” президентът на клуба Георги Манолев и добави: “Футболистът Даниел Гогов напусна „Вихрен” и премина в „Банско”.  Изпълнителният директор Кригор Румян залага на млади футболисти като него. Това е страхотно постижение за нас, ние се гордеем, че сме си свършили добре работата.” Манолев много се гневи на санданчани, които се тревожат, че отборът се разпада и най- добрите треньори и футболисти се сбоогуват с него и Коко Динев. Манолев припомни, че съвсем наскоро „Вихрен” напусна и 27- годишният универсален халф Антонио Ласков. Той беше един от най- добрите футболисти под ръководството на треньора Петър Златинов. Ласков премина във ФК „Созопол”. „Комплимент за нас е фактът, че и Илия Митрев отиде в отбор от Б група.”, похвали се Манолев.

Манолев със съветниците Ждрапанска и Андон Ризов

 

Треньорът Петър Златинов също напусна. Той успя да изведе отбора на трето място във временното класиране. Златинов сам е напуснал отбора.

“Нека никой не се притеснява, отборът няма да изпадне в по- долна група, нищо че напускат най- добрите”, изрицитира като стихотворение Манолев и дабави: „Вихлен” продължава да се развива по линията, която сме поели. Залагаме на местни треньори и футболисти, „Вихрен” е трамплин за тях. Ние сме практикуваме аматьорски футбол, нямаме професионални договори ни е може да задържаме футболистите. Затова всички те продължават развитието си в по- добри отбори, горди сме от това. Нашата работа е да дадем възможност на местни треньори и футболисти да стартират своята професионална кариера. Такъв е случаят и с 19- годишния Милен Стоев. Той премина в хита на българския футбол „Арда” Кърджали.”, отсече категорично Георги Манолев с нетърпящ възражения тон.

„През изминалата година ние създадохме отбор, който се класира на трето място във Югозападна трета лига след 12 победи, 17 мача през есента на 2017 г.”, каза още той, но премълча факта, че изостана на цели 10 точки от лидера ЦСКА и на три точки от втория „Хебър” Пазарджик.

Манолен призна, че кръчмата на Коко Динев, която той направи от съблекалнята в сърцето на парка в Сандански, работи с пълна сила. Тя е пусната ден след последната общинска сесия, на която съветниците го критикуваха за незаконна дейност и ремонти.

 Заведенито в парка

„Аз съм управител на клуба, а фирмата, която стопанисва ресторанта е на адвокат Михайлов, който е член а УС на ФК „Вихрен”.  Само ще ви издам, че в ресторанта се издават касови бележки и на тях пише Общински футболен клуб и всяка стотинка от една отива за отбора. Ние не се ме крадци и мошеници. Заработваме си всяка стотинка, от къде мислите, че може да вземем пари, за да ги даваме на отбора?”, попита Георгиев, който пропусна факта, че заведението липсва в програмата им за инвестиции в отбора.

На въпроса какво се случва с изпълнението на договора между общината и Ей Пи Ей на Коко Динов за издръжка на ФК „Вихрен” и обещаните инвестиции- изграждане на нова спортна база и игрища в селата и града, Манолев беше категоричен: „По тези въпроси питайте Михаил Михайлов, нищо не зная.”

Адв. Михайлов

Константин Динев