През следващите 4 години ще бъде най-успешният мандат на екипа, на Общинския съвет и на всеки един от жителите на общината

Михаела Крумова, Петър Паунов и Иван Андонов (отляво надясно)
  • Това каза на първата си медийна изява избраният за 4-ти път кмет на Кюстендил Петър Паунов

  • Недействителни бюлетини, пуснати за общински съветници, са 4122, съобщи председателят на ОбС-Кюстендил Михаела Крумова

“Благодарим за проявената съпричастност към бъдещите решения на Кюстендил и цялата кюстендилска общественост. Всеки един от вас, съобразно своите предпочитания, изяви гласа си. Анализирахме всеки детайл, както го направихме във времето на кампанията, наясно сме с ключовите задачи. Екипът ни се бореше с един-единствен опонент и проблем и това беше безпаричието. Безпаричието в Кюстендил, което е основният проблем и задача №1 пред нас. Нямахме опоненти на политически терен. Единственото, което трябва да преодолеем, е ръстът на доходите. Сериозен ръст на доходите, икономика на по-висока скорост.  Кюстендил има своя облик и през следващите 4 години ще бъде най-успешният мандат на екипа, на Общинския съвет и на всеки един от жителите на общината“, каза на първата си пресконференция пред медиите новият стар кмет на община Кюстендил Петър Паунов, който започва 4-тия си мандат като управник.

Той бе категоричен, че нито един детайл от програмата не е бил кампания, а са реални ангажименти, по които започва да се работи.

„Всяка от задачите е реално изпълнима и ние сме запретнали ръкави да свършим необходимото. Не можем да го направим без вас, уважаеми съграждани и колеги. Промяна на цялостната система за сметосъбиране отново ще бъде водеща наша задача. Това, което ни предстои, е облагородяване на междублоковите пространства. Програмите, върху които ще акцентираме, ще бъдат, за да дадем повече пари на етажните общности и на нашите съграждани в малките населени места, за да могат сами с тези средства да благоустрояват целите зони и, разбира се, след това да се грижат за тях. Икономическа зона, споделено офис пространство за високи технологии, коридор №8, нова цена на земеделската продукция са приоритетите, по които работим. Още от началото на следващата година започваме със списъка на хората, които ще бъдат включени в програмата за безплатно лечение на стерилитет. Отново Кюстендил показа, че има високо ниво и стил“, заяви Паунов.

Той бе категоричен, че всеки един от фондовете, които са заложили, ще започнат реализацията си от 1 януари следващата година. Петър Паунов оповести и имената на общинските съветници, намерили място в новия местен парламент и подредени съгласно преференциите.

Новият стар кмет получи картина “Старият дувар”.

Това са: Георги Петров, Иван Андонов, Валери Йовев, Йордан Ангелков, Асен Динчев, Михаела Крумова, Красимир Петров, Росен Димитров, Румен Гогов, Иван Коларов, Мая Станойкова, Владислав Паунов, Реонита Йорданова, Йордан Петров, Спиридон Лещански, Анелия Любенова, Чавдар Ненов, Георги Джоглев и Маргарита Исталианова.

На пресконференцията присъства и все още действащият председател на ОбС-Кюстендил Михаела Крумова. Тя поздрави кмета Петър Паунов за победата, пожела му успешен нов 4-годишен мандат и изрази убеденост, че Общинският съвет ще продължи със своята конструктивна работа за благото на Кюстендил и неговите жители.

„Споделих с вас, че листата ни е много добре балансирана и по предварителни резултати ще бъдем мнозинство. Така се и оказа, имаме пак 19 общински съветници. Мисля, че можеше да бъде и по-добър резултатът, но това се дължи на безкрайно много недействителни бюлетини. За общински съветници те са 4122 по данни на ОИК. Това предопределя, че можеше да имаме поне още 1 или 2-ма общински съветници, но да не бъдем максималисти. Общинският съвет ще бъде добре балансиран. В него ще има и изявена опозиция, което се надявам да бъде градивно и да могат да се взимат разумни решения, само и единствено в интерес на гражданите на община Кюстендил“, каза Михаела Крумова.

След първата си пресконференция от новия мандат кметът Петър Паунов си тръгна с подарък картина „Старият дувар“ на кюстендилската художничка Светла Лазарова. Тя му бе подарена от общинския съветник и председател на Читалище „Братство“ Иван Андонов.

„Картината не е случайна, защото нашият град е многовековен. Той е с дълбоки и стари корени и все така да го пазите, г-н Паунов. Да надграждаме и да вървим напред за доброто на нашия град“, каза Андонов.

“През цялото време сме водели позитивна кампания и не сме си позволили да кажем нищо лошо за Кюстендил и кюстендилци и така ще продължим. Надяваме се на позитивни идеи и на компетентни решения, които в бъдеще ще вземе Общинският съвет и да действа точно като едно семейство в името на Кюстендил. Подкрепяме и поздравяваме всички. Готови сме да реализираме всяка полезна идея. Кюстендил не е място за чалга нито в живота, нито в политиката. Кюстендил е град на усмивките с невероятна перспектива“, каза в заключение Петър Паунов.