Преизбраха Михаела Крумова за ОбС шеф в Кюстендил, „за” гласуваха 29 от общинските съветници, 5-ма пуснаха празни пликове

Михаела Крумова

С отпуснатите 55 хил. лева ще бъдат закупени 60 камери и цялостното оборудване за тях

 

Михаела Крумова получи доверие на общинските съветници за нов мандат като председател на Общински съвет- Кюстендил. Тя бе преизбрана за този пост за следващия 6- месечен мандат по време на днешната сесия на ОС в града. Съветниците избраха петчленна комисия по избора, с председател адвокат Кирил Станчев.

Кирил Станчев

След тайния вот той обяви, че за кандидатурата на Михаела Крумова, която бе и единствена, са гласували 29 от общинските съветници, като петима от тях са пуснали в изборната урна празни пликове.

“ Благодаря на администрацията и кмета Петър Паунов, с които работим в екип, в името на гражданите на Кюстендил. Надявам се да продължим да работим в името на нашия град, за развитието на общината. Всички видяхте, че по време на последния празник, хотелите в града бяха пълни, което показва, че се работи усилено и това е вярната посока. В действителност има и още неща, които могат да се желаят. Надявам се в нашия мандат да успеем да осъществим проекта за терена на бившето военно поделение и този Общински съвет да остане запомнен с нещо в историята”, каза след избора новият- стар председател на Общински съвет- Кюстендил Михаела Крумова.

За организационният секретар на ГЕРБ това ще бъде пети мандат като председател на Общинския съвет в Кюстендил.

На днешната сесия съветниците в Кюстендил одобриха вътрешни компенсирани промени по бюджета, отпускат се средства за разширяване на видеонаблюдението на стойност 55 хил. лева. Ще бъдат закупени 60 камери и цялостното оборудване за тях, ще се положи и необходимата инфраструктура.

Гласувано бе още общинския съветникът адв. Кирил Станчев да представлява Община Кюстендил в рамките на извънредно заседание на общото събрание на многопрофилната болница в града.

Краси Ценкова