Привикаха в полицията фенове на Миньор, пребили 17-годишен футболист от Струмска слава

Нападение окървави футболен двубой в Перник, случаят се изяснява от полицията. Играчът на Струмска слава Борислав Никифоров, който е на 17 години, беше пребит в понеделник малко преди мача с Миньор. На пострадалия бе оказана медицинска помощ в „Пирогов“.

Грозният инцидент се случи посред бял ден в Перник, където Миньор победи Струмска слава (Радомир) с 3:0.

Според треньора на Струмска слава“, извършителите на побоя са фенове на Миньор, които нападнали футболиста в заведение.

„Борислав тръгва за мач и влиза в заведение в кв. „Изток” да си купи нещо за ядене. Там е нападнат от двама души на неговата възраст. Те са фенове на Миньор и е бил нападнат, защото е сменил отбора си. Преди това той бе играч именно за Миньор“, разказа треньорът на Струмска слава Владимир Димитров пред Нова телевизия.

„Той ми сподели как са го били, когато е влязъл в заведението. Единият го е хванал, другият го е удрял. Беше с хематом на главата и подута уста, когато дойде при отбора. Изпратихме го в „Пирогов“, за да сме сигурни за здравето му. Футболът е просто игра, здравето на футболистите е най-важното“, категоричен е  наставникът.

Бащата на пребития 17-годишен играч също застана пред камерата. Той направи шокиращо разкритие – побой над сина му е имало и преди време.
„Направен му е скенер в „Пирогов“ и му е препоръчана почивка. Това се случва за втори път. Първият случай е бил по-драматичен, защото е бил пребит пред дома ни. Тогава се прибра с кръвоизлив в окото, но ми даде различно обяснение. Каза ми, че си е бръкнал в окото”, разказа бащата на футболиста.

„Тогава е бил ритан от петима човека. Тези същите двама от вчера плюс още трима“, добави Никифоров-старши.

„Същите тези две момчета ни чакаха пред стадиона вчера. Уведомих полицаите, които бяха на мача. Те са на по 16-17 години. Не съм наясно дали родителите им знаят какви ги вършат. Не се ли вземат сега мерки, може да стане по-лошо, каза треньорът Владимир Димитров.

„Не са задържани, защото са малолетни. Полицията реагира адекватно. Призовани са с родителите си във Второ районно полицейско управление. Настояваме да се вземат мерки“, добави бащата на пребитото момче.

На свой ред от Миньор обявиха пред БНТ, че побоят вероятно е заради личен конфликт, в който  замесена жена.