Приемат документи за услугата „Грижа по домовете“ в Дупница

Започна прием на документи за потребители, които искат да бъдат включени в проекта „Грижа в дома в Община Дупница“.

Както писахме, кметът на общината инж.Методи Чимев сключи договор на стойност 1 250 369.64 лв за извършване на всички заложени дейности за 234 жители на града и селата. С този проект се надгражда досега-изпълняваните “Патронажна грижа”, които имаха обаче обхват от едва 120 жители.

Услугите стартират от 14.04.2023 г. до 14.04.2024 г. и услугите са напълно безплатни. Адресът за подаване на документи е жк. „Дупница“, бл.8А (на пазара) Необходимите документи за кандидатстване са лична карта за справка и медицински документ.

Припомняме, че услугите са за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации. Целта на проекта е за лицата с увреждания и възрастните хора и ще бъде осигурена подкрепа, чрез реализиране на следните дейности: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация, относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации със специалисти при необходимост.

Тел. за повече информация: 0876 321 066