Приспаха 43-годишната мечка Лейди М заради тежка артроза

  • Най-старата обитателка на парка в Белица бе напълно сляпа и без едно ухо

 

Най-старата обитателка в Парка за танцуващи мечки в Белица –  Лейди М, почина. Тъжната вест идва само няколко седмици след като в парка си взеха последно сбогом с мечока Стефан.

“Това е изключително тъжен момент за Парк за танцуващи мечки-Белица, който “Четири лапи” управлява съвместно с Фондация „Бриджит Бардо”. Решението бе взето по време на ветеринарен преглед миналата седмица”, уточниха от парка.

43-годишната мечка е била откарана във ветеринарна клиника в София, където с томография е било установено, че страда от тежка артроза в раменната и тазобедрената става. “Това е много болезнено състояние и вече не можеше да бъде облекчено с болкоуспокояващи. Подвижността на мечката беше силно ограничена поради цялостното й състояние, затова се наложи да предотвратим по-нататъшни страдания”, разказаха от парка.

Лейди М е бивша “танцуваща мечка”, имала много страдания през този период от живота си. Тя бе спасена в парка през 2007 г., преместена от зоологическата градина в Шумен. Тя беше загубила ухо и беше напълно сляпа, но въпреки уврежданията си Лейди М успя да се адаптира успешно към новия си живот и дори си намери приятел – мечока Добри.

В парка Лейди М живееше спокоен живот, докато се наслаждаваше на двете си любими занимания: слънчеви бани и плуване. Тя успя да компенсира тъжните дни от миналото си с щастливите, докато се наслаждаваше на всеки миг от новия си живот в убежището за кафяви мечки.