Присъда на Окръжен съд в Благоевград! 12 г. затвор за мъж, опитал да застреля 41-годишна жена

Окръжният съд в Благоевград осъди на дванадесет години затвор при първоначален строг режим подсъдим за опит за убийство, незаконно влизане в чуждо жилище нощем и държане на огнестрелно оръжие без разрешение.
Състав на Окръжен съд – Благоевград е признал за виновен С. К. за това, че около 4 часа на 19 февруари 2019 г. е направил опит да влезе в чуждо жилище, като е счупил стъкло на прозорец и дръжка на врата на стая, което обвиняемият е извършил въоръжен. Освен това подсъдимият е направил опит да убие жена на 41 години, като е произвел изстрел срещу жертвата без да я улучи, а при втори опит да произведе изстрел патронът е засякъл в барабана на револвера. Съдът е признал за виновен С. К. и затова, че в продължение на близо година е държал револвер и боеприпаси, без необходимото надлежно разрешение.
От Окръжен съд – Благоевград посочват, че времето от 21 февруари 2019 г. до настоящия момент, през което подсъдимият е бил задържан под стража, се приспада от наложеното наказание. Постановената присъда може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.