При минусови температури: Продължава издирването на Емил Боев

Братът на изчезналия: Нека ви разкажа за него, за да не е просто “липсваща жертва”

Продължава търсенето на 25-годишния столичанин Емил Боев, съобщават от Областната дирекция на МВР-Перник.
В акцията участват всички сили, средства и ресурси, използвани до момента. Претърсват се специфични места, където би могъл да бъде открит младият мъж.
От полицията в областния град отново отправят апел към гражданите и доброволците, при необходимост от проверка на частна собственост, да търсят съдействие от органите на МВР. Участващите в акцията също трябва да бъдат внимателни, докато обхождат претърсваните райони. Повечето от местата са пресечени, с голям наклон, заледени и хлъзгави, има и такива с направени изкопи, което би застрашило живота и здравето им.

Братът на изчезналия Емил с емоционално послание във фейсбук. Мартин, който издирва брат си от една седмица, поиска да разкаже на хората за него, за да не бъде Емил “просто някаква липсваща жертва”.
“Той е любвеобилен човек, който носи в себе си уникална доброта, видяна от хората. Въпреки тежкия му на моменти характер е дал всичко за приятелите и близките си, които сега дават всичко за него. Винаги е държал много на родителите си и на мен, въпреки че винаги съм бил по-скапан брат, отколкото ми се иска. Имам милиони съжаления към него и милиони неща които искам да му кажа, и ще му ги кажа”, пише разтревоженият брат. Мартин допълва, че по-малкият му брат обича приключенията, никога не забравя да звънне на майка си и намира сродна душа в баща си.
“Ще си извоювам обратно шанса да бъда твой по-голям брат, Емиле, независимо какво ми коства. Обичам те, Емиле, съжалявам, чакай ме, ще дойда, дръж се, обичам те”, завършва той.

Мартин Боев

Опитът на доброволците от издирването на малкия Сашко, който бе открит жив и здрав, помага при издирването на Емил. Това разказа още братът Мартин Боев в предаването “На фокус” по Нова. “Обхождаме града, покрайнините, ползваме всички средства – доброволци, служби, кметът също помага. Не искаме да спираме темпото, днес е осмият ден от изчезването на Емил. Нямаме следи. Имаме два видеозаписа, надеждата ни е, че се е върнал в града. Много страхове имаме, свързани и с Емил, и със семейството ми. Брат ми беше изключително любвеобилен, изключително чувствителен”, разказа Мартин в неделя.
“Моята кратка версия е, че той е видял, че приятелят му не е около него”, обясни той предположението си.
“Последното съобщение от телефона на Емил е: “Къде си” – към приятеля му. То е от 4 сутринта. Емил е бил в непознат град, видял е, че в този час приятелят му го няма. Моята версия е, че тръгва той към къща, където е имал предварителна уговорка да спи в нея”, обясни братът. Претърсват се дерета, пожарникари, полицаи – къде доброволно, къде по служба съдействат в издирването, заяви Мартин.

Младежът е категоричен, че брат му Емил никога няма да остави родителите им. “Последното звънене – следобед се чува с майка ни, казва: “Обичам те, мамо”. Последно се чухме на 13 януари. В момента нося дрехите, с които щях да го водя на ски”, каза братът на изчезналия млад мъж. “Емил изгражда скейтпаркове в България. Той искаше да покаже, че това е спорт. Той мечтаеше да има национални състезания, изработи от дърво трофей за първото състезание”, разказа Мартин Боев.

Припомняме, че 25-годишният Емил Боев изчезна на 28 януари. Оттогава момчето е в неизвестност. Издирват го доброволци и полиция. Емил Боев е обявен за общодържавно издирване. Мъжът е висок около 180 см, с кестенява коса, брада и мустаци. В деня на изчезването си той е бил облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Столичанинът е дошъл в Перник в петък заради Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва”. След това следите му се губят.

Всички, които разполагат с актуална информация за издирвания, могат да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.