Пробация за ученик от Дупница, обвиняем в държане на наркотични вещества

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев  одобри споразумение и наложи наказание „пробация“ за срок от 6 месеца на подсъдим – ученик от Дупница, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /.

17- годишният младеж, който е неосъждан, се признава за виновен в това, че на 03.11.2021г., в гр.Дупница, в обитаваната от него къща, без надлежно разрешително държи високорискови наркотични вещества, а именно суха листна маса- коноп /марихуана/ с общо тегло – 30, 7 грама, на обща стойност 184.20 лв., в нарушение на установените в Закона за контрол на

наркотичните вещества и прекурсорите правила, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. За това престъпление, подсъдимият ще изтърпи наказание „Пробация” – „Задължителна регистрация по настоящ адрес” с периодичност – два пъти седмично, за срок от 6 месеца и „задължителни срещи с пробационен служител”, за срок от 6 месеца. Подсъдимият ще плати и разноските по делото.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.