Провали се поредният конкурс за управител  на „Ученическо хранене” в Дупница

Поредният конкурс за управител  на„Ученическо хранене” се провали заради липса на кандидати да оглавят общинското дружество в Дупница. Документи за участие в процедурата можеха да се подават до 17 януари.

До избора на нов управител дружеството, подготвящо храната за учениците, ще продължи да ръководи Христо Пигов. Както е по закон, предстои Общинският съвет да обяви нов конкурс, както е по закон.

Както сме писали, последният конкурс за възлагане управлението на „Ученическо хранене” беше през м. ноември миналата година, като и тогава нямаше желаещи да поемат дружеството. До конкурса се стигна след подаване на оставка от Христо Пигов, който впоследствие промени решението си и остана на поста. Както е известно, дружеството е в изключително тежко финансово състояние, особено след настъпването на ковид кризата и затварянето и преминаването на училищата към дистанционно обучение. В тази връзка на последното си заседание  общинските съветници отпуснаха 10 000 лв., с които дружеството да бъде подпомогнато.