Романтична изненада на “Сурва”! Момче и момиче от кукерската група на Пиперков чифлик се сгодиха

Продавачка и строител от Кюстендил се сгодиха в последния ден от фестивала “Сурва”в Перник. Милена Григорова и Венцислав Огнянов от кукерската група на село Пиперков чифлик си казаха „да” в неделя, докато разиграват пред многобройната публика и жури обичайния обред “Сватба ”. 31-годишният Венци падна на колене и извади годежен пръстен, а избраницата му Милена категорично каза: „Да”.

„С Венци сме заедно от 1 година и 8 месеца. Той отдавна е в кукерската група на Пиперков чифлик, където има близки роднини и редовно им гостува. Във фестивала в Перник участва за 9-а година. Аз съм в групата от 2 години и за първи път участвам във фестивал. Заради това бях много развълнувана и погълната от сценката.

Слушах какво се говори, но въобще не знаех, че думите се отнасят за мен. Напълно се изненадах, когато разбрах, че това е предложение за мен. Не съм очаквала такова нещо. Чувството е неописуемо. Ние до момента не бяхме говорили за годеж или сватба и наистина бях много изненадана. Беше тотален шок. Неслучайно  се разплаках. Друг годеж няма да има. Обмисляме да организираме сватба, като ще се постараем да е тази година”, сподели Милена. Тя е на 25 години и работи в магазин за строителни материали, а Венцислав изкарва прехраната си със строителство. Нежната половинка от двойката коментира: „Нека всички да участват в такива фестивали. Хубаво е да се спазват традициите и да пазим обичаите си.”

Четири сурвакарски групи от Кюстендилско получиха награди за участието си в 29-тия Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва” 2023 година. Групата от село Пиперков чифлик се сдоби с бронзов медал в категория за маски и костюми – “Сурвакари”.