Прокуратурата в Ихтиман разследва незаконно присъединяване към ел. мрежата в Долна баня

Районна прокуратура-Ихтиман води разследване за незаконно присъединяване към ел. мрежата в Долна баня. Припомняме, нарушителите бяха установени при съвместна акция на служителите на Районното управление на МВР в гр. Костенец, представители на „ЧЕЗ разпределение“ ЕАД и община Долна баня. Поводът за специализираната операция е постъпил сигнал за констатирано необичайно завишаване на потреблението на електрическа енергия в трафопост, захранващ уличното осветление в града.

При извършен оглед на местопроизшествието са били установени незаконно присъединени кабели, захранващи два частни имота с електричество.

По случая са били образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал.1 от НК. За срок до 24 часа по Закона за МВР са били задържани две лица, които по първоначални данни са съпричастни към деянията.

Предстоят разпити на свидетели, изискване на справки и назначаване на експертизи. След събиране на достатъчен обем доказателства относно вината на задържаните своевременно ще бъде прецизирано обвинението спрямо тях.

Разследването продължава.