Прокуратурата разследва незаконен добив на инертни материали в Генерал Тодоров

Фадрома е изгребвала пясъкът от коритото на река Мелничка през нощта

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление, свързано с добив на инертни материали без предоставена концесия.
Това стана ясно по време на брифинг в Районна прокуратура – Благоевград. Прокурор Борислав Ковачки информира, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1 000 до 20 000 лева. “На 8 август тази година в землището на село Генерал Тодоров, община Петрич, в района на речното легло на река Мелнишка е извършен незаконен добив на инертни материали – пясък. Добивът е извършен през нощта – за времето от 2 след полунощ до 6 часа. При извършените процесуално-следствени действия са установени пет тежкотоварни автомобили с различна марка и една фадрома, която е добивала инертните материали и е товарила камионите. Един от шофьорите на камионите се е опитал да се укрие като е избягал в ромската махала на град Петрич, където е изсипал инертните материали, но е бил заловен. Към този момент тежкотоварните автомобили са задържани, както и фадромата”, съобщи прокурор Ковачки.
Извършени са процесуално-следствени действия, както в град Петрич, така и в офиси в Благоевград, тъй като фирмата, която е добивала инертните материали е благоевградска“ – уточниха от Районната прокуратура.