Прокурорският син от Перник остава за постоянно в ареста, оправда обвиненията в побои със самозащита

Прокурорският син Васил Михайлов, обвинен за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в Перник, остава за постоянно в ареста. Това реши окончателно Софийският градски съд.
Първоначално 18-годишният младеж бе обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.
Няколко дни по-късно той получи обвинение и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек, вследствие на което му причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.
Според магистратите по двете обвинения може да се направи извод за авторство на престъплението. „Потвърждавам думите на моя адвокат, моите действия не са били породени от хулигански подбуди, а самозащита. Никога не съм скачал без причина. Моля за по-лека мярка“, заяви Михайлов. Припомняме, той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник, Бисер Михайлов. След множество оплаквания за побои на различни хора, Васил Михайлов беше арестуван на 15 юни 2022 г.
От прокуратурата посочиха, че няма опасност от това Михайлов да се укрие, но неговите самоволни действия за насилие са постоянни и могат да доведат до извършване на ново престъпление. По тази причина беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Софийски апелативен съд потвърди решението на Районния съд в София и остави Михайлов в ареста.
Въпреки че не е осъждан и няма данни за опасност от укриване, само задържането в ареста може гарантира обществената сигурност, записаха съдиите в мотивите си. Според тях от събраните по делото материали се стига до извода, че този случай не е инцидентно деяние, а самоволните действия на насилие са били постоянни, мотивираха се магистратите.
Обвинител номер едно Иван Гешев пък назначи проверка на на прокуратурата в Перник заради случаите на побои, свързани с Михайлов.

Според прокуратурата той е действал изключително дръзко, като ритмично и системно е търсил конфликт с жителите на Перник. В немалка част от случаите поведението му е изключвало намесата на случайни свидетели на побоите. При нападенията е използвал боксове, ножове и е викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите. Снимка: БГнес