Пропадна част от пътя към трънско село с 6-има жители, започна разчистване

Ще предложим друг маршрут, каза кметът Цветислава Цветкова

Пътят, който води към трънското село Банкя, пропадна частично. Зам. областният управител на Перник Иво Иванов отиде да се запознае на място със ситуацията.

„Към момента все още могат да преминават леки автомобили. Започна разчистване на пътя и ще се направи канавка, с която да се отведат подпочвените води, за да се предотврати по-нататъшно свличане“, информира кметът на Трън Цветислава Цветкова, която по-рано разговаря по телефона с областния управител д-р Симеон Василев и го запозна със създалата се ситуацията.

„Тук имаме много свлачища, регистрирани са в „Геозащита“, така че този проблем не е от днес или от вчера“, уточни Цветкова.

По думите й те се активират периодично. В село Банкя има шест жители, които вече са предупредени. Участъкът е обезопасен, но се предвижда да се затвори пътят за преминаване.

„Ще предложим друг маршрут от село Врабча до село Банкя, но това ще се случи най-рано във вторник, тъй като пътят е черен и трябва да вкараме тежка техника за разчистване, за да стане годен за преминаване на леки автомобили. Към момента през него могат да минават джипове и камиони“, посочи кметът на Трън.

Зам. областният управител Иво Иванов декларира готовност от името на Областна администрация-Перник да съдейства при нужда.