Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, организаторът Ал. Стамболийски: Алтернативата е в младите хора 

Полицията проведе операции по възстановяване на обществения ред

 

Протестът в Благоевград прерасна в гражданско неподчинение, органите на реда проведоха операции по възстановяване на обществения ред. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград.
Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, обявявайки, че няма да освободят главен път Е-79, докато правителството не подаде оставка. Недоволните в продължение на часове блокираха главен път Е-79 на изхода на Благоевград в местността Полигона. Протестът им е срещу цената на горивата, цената на гражданската отговорност и данъка на автомобила. Протестиращите пропускаха само линейки, автомобили, в които има малки деца и бременни жени. Организаторът на протеста Александър Стамболийски даде ултиматум на управляващите от една седмица, в която да се съобразят с исканията на хората, в противен случай ще се иска оставка. Той призна, че не вижда алтернатива сред нито една от политическите партии у нас, но намекна, че е възможно да се създаде нов проект, който да обедини всички млади и недоволни българи. Колоните от чакащи автомобили на входа на Благоевград по Е-79 бяха километрични. Трафикът от Гърция към България и обратно буквално бе парализиран. На Банско също имаше блокада.