Протестиращи заради трагедията с Люси спряха влака София-Перник

Жители на столичния квартал “Факултета” блокираха за кратко влака София-Перник около 18:00 ч. снощи. Те поискаха оставката на кметовете на София Йорданка Фандъкова и на район “Триадица” Димитър Божилов заради загиналия от токов удар 16-годишен Людмил.

Влакът бе спрян за няколко минути. Протестиращи легнаха на релсите. Минути след това те освободиха трасето на влака и казаха, че пътуващите нямат вина за случващото се.

Жителите на „Факултета“ искат строги наказания за виновните, като обявиха, че най-гневни са заради тиражираната версия, че причина за токовия удар са мокрите обувки на детето.

„Няма да ни измамят тук! Да идва правителството тук! Справедливост искаме!“, заяви един от протестиращите.

Близки на момчето разказаха, че в навечерието на протеста са били „заплашвани“ от цивилни и униформени полицаи, обикалящи квартала. От полицията обясниха, че обиколките им в района са били рутинни.

16-годишното момче загина в неделя, след като бе ударено от ток от незаконен кабел, захранващ незаконен павилион в двора на болница „Св. Иван Рилски“ в София. Прокуратурата води разследване, но засега обвинения не са повдигнати.

Снимки: БНР