Протест пред Съдебната палата в София срещу ареста на журналистите

Казусът с арестувания журналист от сайта “Биволъ” и румънския му колегапредизвика протест в столицата. Той е пред Съдебната палата и е под надслов “Срещу репресията над разследващи журналисти”.

Протестът се премести, тъй като имаше възможност да се смеси с друг, който тръгна от Народното събрание и приключи пред Министерския съвет, предаде БТВ.

Това, което се случи с тези двама журналисти и с обекта на тяхното разследване, беше капката, която преля нашето възмущение от управлението на Борисов. Всички негови управления са еднолични и каквото се случва в държавата, е функция изцяло от него, каза организаторът на протеста – художникът Владо Руменов.

Свободата на словото, на печата, на волеизявленията са едни от изконните права на едно демократично общество, което се опитваме да бъдем, и те са абсолютно потъпкани, допълни той.

На протеста се появиха и опити за провокации. Няколко младежи, които се присъединиха от другия протест, спряха движението на трамваите. Полицаите се намесиха и в следващите дни ще установят самоличността им и най-вероятно ще им наложат глоби.