Профилакториумът в Перник ще има нов управител

Общинските съветници от ГЕРБ – Перник ще подкрепят решението за назначаването на нов управител на общинското лечебно заведение „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация“, известна на перничани като Профилакториум. Това съобщиха от местния офис на партията.

Докладната записка е внесена за разглеждане от председателя на Общинския съвет Димитър Колев. Предложението идва, след като досегашният управител д-р Росица Иванова е заявила желанието си да бъде освободена от длъжността предсрочно.

„Сигурни сме, че когато сме обединени и приемем единодушно надпартийно решение, това ще бъде за доброто на перничани, болницата и нейния екип. Притежаваме една уникална база и единственото, което трябва да направим, е да я изпълним със съдържание“, заявиха общинските съветници от ГЕРБ .

Представителите на местната законодателна власт са категорични, че трябва да има адекватно финансиране на болницата, за да може тя да се стабилизира в дългосрочен аспект.

Здравното заведение започва своята дейност като Профилакториум, създаден от Мината за нуждите на работниците в Перник. То е използвано и за база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация – София. От 1990 година болницата е общинска.