Путин посрещна съдия-изпълнител В. Таушански, дошъл в Самораново да описва имуществото на бияч № 1 на Галеви – Конана

 

Справка показа, че Градевски върти семейната кръчма, заработва и в заложната къща на приятел, преживява с 360 лв. на месец

През юли съдията отваря вратата на дома му с ключар в присъствието на ченгета

Четириногият Владимир Путин посрещна съдия-изпълнителя от Дупнишкия районен съд Виктор Таушански в дома на гард №1 на Братя Галеви – Георги Градевски-Конана. Таушански беше на място, за да опише имуществото на Конана, който е осъден за нанасяне на телесни повреди при побой в дупнишка дискотека преди години. Описът беше насрочен за вчера в 10 часа, но Таушански се изправи пред заключената врата на къщата на Конана в дупнишкото село Самораново. Конана беше оставил на пост само кучето си зад заключената врата, но то не издаде какво има зад дверите. Съседи съобщиха, че животинчето е адаш на руския президент.

След като вчера Конана отказа да предостави доброволен достъп за извършване на принудителните действия, въпреки че е уведомен за посещението, съдия Таушански ще направи втори опит за описване на имуществото му. Следващото посещение е насрочено за юни. Тогава обаче номерът със заключената врата няма да мине, защото с Таушански ще има полиция и ключар, който да отвори залостените врати.

Междувременно стана ясно, че семейството на Градевски върти кръчмата в центъра на Самораново. Самият Георги Градевски лично вари и поднася кафетата на клиентите. Той се води и на работа във фирма „РАЙ 2014”, собственост на съседа му Любомир Смирийски. Двамата с Конана въртят заложна къща в центъра на Дупница. Предметът на дейност е покупка на стоки и вещи с цел препродажба в преработен или обработен вид, сочи справка в Търговския регистър. Възнаграждението на Конана е под минималната работна заплата и според данните на месец той преживява с 360 лв. Същевременно обитава огромна къща в Самораново. В задния двор се вижда барбекю, има и гараж. Из улиците на Дупница лети с БМВ, което заменя с голф 3. Наскоро жители в жк „Бистрица” и работници изпищяха, като съобщиха, че Конана осъществявал част от дейностите по санирането. По случая беше назначена проверка, но резултатите не бяха огласени. Стана ясно, че той гравитира към фирми подизпълнители, които набират работници. Дейността на Конана се свежда до това да контролира работната ръка. Под неговия надзор работниците не кръшкали от задълженията си. Твърде вероятно е той да се води на граждански договор към строителна фирма, чийто собственик също му е съсед и приятел.

Конана беше подведен под съдебна отговорност по мегаделото срещу Братя Галеви за организирана престъпна група. Лежа 2 месеца в следствения арест на НСС. Градевски беше осъден на 6 месеца пробация по дело за побой в дискотека „Фейсис” през 2008 година. Босовете Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на по 5 години затвор. Останалите членове на организираната престъпна група Стъклето и Тоци излежаха по 4 години затвор заедно с Георги Блатски. Единствени се измъкнаха главатарите Галев и Христов, които и до днес се издирват от Интерпол. Преди време източници на вестник „Вяра” съобщиха, че Галеви се срещат с Конана в Солун, освен това Конана лети и най-редовно до Дубай. Гръцкото пристанище на Бяло море било явочната квартира на Братя Галеви, където те се виждали със свои хора от Дупница и страната. Известно е, че двамата си живеят царски на остров Мавриций и имат имоти и в Дубай. Спецпрокуратурата засече трансфери за над 30 млн. евро в техни офшорки на Сейшелските и Вирджинските острови.