Първан Дангов се качи на последния вагон, зае 8 място в листата на БСП

Гражданската квота се оказа за доказан партиен другар

 Първан Дангов вече е кандидат за народен представител от 10 МИР-Кюстендил. Той заема последното 8 място в листата на БСП, съобщиха близки до партията. Осмата позиция,  бе определена от Изпълнителния съвет на Столетницата за представител на гражданската квота или коалиционен партньор. Оказа се, че в нарушение на партийния устав, П.Дангов все пак ще заеме място в кандидатдепутатската листа. Въпреки, че не можа да събере достатъчна подкрепа сред своите съпартийци и името му не попадна сред номинираните от Областния съвет на БСП, Дангов ще бъде кандидат за народен представител. Положението му няма да бъде прецедент, тъй като се оказва, че и на други места в страната  на позиции  определени за представители на гражданската квота или коалиционни партньори са попаднали имената на доказани партийни другари. Очевидно поговорката-„По-добре пръв на село, отколкото последен в града” , за Дангов  е претърпяла нова интерпретация от типа- „По-добре последен в листата, отколкото извън нея”.

На практика решенията за това, чие име да попадне в дадена листа се взимат лично от лидера на БСП Корнелия Нинова, тъй като за много от номинираните  няма решение на Изпълнителния съвет на партията. В част от партийните  организации, спускането на определени имена в нарушение на утвърдения устав  е довело до допълнителни конфликти и напрежение в навечерието на парламентарните избори.

„Вяра” успя точно и вярно да разчете и анализира до най-малка подробност всеки от ходовете на бъдещия кандидат за народен представител в лицето на П.Дангов. От предприетите инсценирани постановки за конфликт със собствената си партийна организация, към внушаване на голяма доза вина към свои и чужди , през още по-внушителни медиини изяви, до крайни  обвинения в корупционни схеми и настояване за оставки. И  както се очакваше,  всичко това бе продиктувано единствено от чувство за реваншизъм и амбиция за власт.

По този начин започна предизборната кампания на Първан Дангов по време на местните избори. Така ще започнат за него и парламентарните. Резултатът от първите е известен на всички…Тепърва битките за власт предстоят. Очевидно в БСП ще се конкурират предимно по между си. Остава да разберем достатъчно ли е в последния момент К.Нинова да те погали. Едва ли?