Първа изненада на световното – Саудитска Арабия шокира Аржентина

Първата изненада на световното първенство е факт! Един от фаворитите за трофея – Аржентина, се сгромоляса още в първия си мач в Катар. “Гаучосите” паднаха 1:2 от аутсайдера в група “C” Саудитска Арабия, предаде „24часа“.
Южноамериканците смачка по всякакъв начин съперника си през първата част. Три попадения на Аржентина бяха отменени. И по всичко изглеждаше, че отборът на Лионел Скалони ще спечели рутинно.
Само че играчите на Саудитска Арабия, водени от Ерве Ренар, чието име в превод от френски значи “лисица”, излязоха преобразени пред втората част. И само за три минути обърнаха развоя на срещата.

Голямата звезда на южноамериканците – Лео Меси, откри резултата в първи мач от група “С” на мондиал в Катар.
Футболистът на ПСЖ бе точен от дузпа в 10-ата мин.
Това бе четвърто поредно световно първенство, в което Меси отбелязва гол. Така той се изравни с Кристиано Роналдо, Пеле, Уве Зелер и Мирослав Клозе, които също са вкарвали на толкова мондиали.
Ал-Шехри изравни в 49-ата мин. Той бе изведен и с хубав диагонален удар направи резултата 1:1.
Три по-късно Саудитска Арабия обърна развоя на срещата. Ал-Досари с брилянтен фалцов удар матира стража на Аржентина Емилиано Мартинес и прати в шок феновете на южноамериканците по трибуните. Голът му със сигурност може да претендира за попадение на кръга.
През първата част 3 гола на “гаучосите” бяха отменени заради засада.
Първо Меси прати топката в мрежата и в 22-ата мин, но реферът вдигна флага и голът бе отменен.
По-късно той асистира брилянтно към Лаутаро Мартинес, който отбеляза, но отново попадението не бе зачетено.
В 35-ата минута двамата отново повториха упражнението. Меси изведе Лаутаро, той финтира вратаря и вкара, но нападателят на “Интер” отново бе в засада.
До края на срещата Аржентина не стигна до чисто голово положение и започна със загуба последния мондиал в кариерата на голямата си звезда Лео Меси.