Първа снимка на BMW X7!

BMW залага на лукса! Баварците поставиха началото с актуалната Серия, а през тази година ще се появят Серия 8 Coupe и кабриолет. В края на 2018 г. ще видим и поредната кулминация – новият Х7! Сега BMW пусна на своята Facebook-страница първия тийзър.

BMW определя X7 като SAV (Sports Activity Vehicle). Няма значение – X7 е солиден колос. С дължината си от 5,20 метра G07 е с близо 30 сантиметра по-дълъг от X5 и е идеално скроен за американския пазар. Във вътрешното пространство BMW ни предлагат просторна и благородна атмосфера с висококачествени материали. Дигиталният кокпит е с концепцията за управление „Operating System 7.0“.

При първия ни тест получихме V8-бензиновия мотор. Мощен и с уверени маниери, подхождащи чудесно на луксозните претенции на внушителния SAV. разходът на гориво не падна под 15 л/100 км – все пак теглото на модела на баварците с 2,3 тона. Тази маса обаче почти не се усеща. Интегралното управление, въздушното окачване и активните стабилизатори помагат на X7 в завоите и като че ли го смаляват.

По отношение на двигателите BMW не блести със скромност: макар, че в X7 няма да има 12-цилиндров мотор, гигантският модел все пак ще може да разчита на преработения 4,4-литров V8-битурбо агрегат с 462  к.с. и на 3-литровия 6-цилиндров мотор с 320 к.с. Освен това под капака на Х7 ще видим обичайните двигатели от X5. Също така ще има и Plug-in-хибриден вариант.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autobild.bg