Първият ало измамник с присъда в Кюстендил! Найден Найденов от Ихтиман се измъкна условно за откраднати 2200 лв. от Младенка Малинова

 

Найденов имал артистични способности – можел да си преправя гласа и да плаче

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Съдия Николай Николов

Найден Найденов от Ихтиман стана първият ало измамник с наложена присъда от Кюстендилския районен съд. Съдия Николай Николов осъди условно на 3 години Найден Найденов. Според досието му, представено пред съда, той е с основно образование, безработен и осъждан за кражби. Заедно със съучастник преди три години двамата прибрали 2 200 лева от пенсионерка. Заради артистичните си способности и възможността да си преправя гласа и да плаче Найденов, бил ползван от авера си да симулира произшествие по телефона. Точно на Ивановден преди три години в Кюстендил, на ул. “Панайот Волов” № 6, в съучастие като извършител с лице с неустановена по делото самоличност с цел да набави за себе си и за другото лице имотна облага, е възбудил заблуждение у Младенка Малинова от гр. Кюстендил. Найден съобщил на пенсионерката, че внукът й е направил катастрофа, при която има починало лице и за да не бъде арестуван, трябва да му даде пари. Пенсионерката дала на „куриер” 2 200 лева.

Без да издава авера си, Найден Найденов поиска споразумение с прокуратурата чрез адвоката си Раев от Софийската адвокатска колегия. „Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците на споразумението и ги приемам. Доброволно подписах споразумението. Съгласен съм с така наложеното наказание“, заяви телефонният измамник. Така съдът му наложи наказание „лишаване от свобода” в размер на 1 година, което бе отложено за изпитателен срок от 3 години. Причинени имуществени вреди 2200 лв. са възстановени. Съдия Николай Николов отмени взетата мярка за процесуална принуда – забрана за напускане пределите на страната по отношение, на Найденов. Заради присъда от Пловдивския районен съд магистратите приспаднаха от определеното общо наказание времето, през което осъденият е бил задържан. Определението подлежи на жалба и протест пред Кюстендилския окръжен съд в 15-дневен срок.