Първият електрически Seat

Seat представи официално първия си сериен модел на ток. Минито Mii electric е испанска версия на Skoda Citigoᵉ iV, която пък е чешкият близнак на Volkswagen e-up!.

Seat Mii electric се задвижва от разположен на предната ос електромотор с мощност 83 к.с. и въртящ момент 210 Нм. Захранва го акумулаторен блок с капацитет 36.8 кВтч, който поддържа зарядни устройства с мощност 40 Квт и позволява изминаването на около 260 км, с 5 по-малко, отколкото “шкодата”.

Новото испанско електромобилче ускорява от 0 до 50 км/ч за 3.9 секунди, а максималната скорост е 130 км/ч. Батерията се зарежда на 80% за един час.

Mii electric е първият модел на компанията, който получава функцията Seat Connect. Тя позволява да се получават дистанционно данни за състоянието на електромобила, местоположението му, да се отключват и заключват вратите и да се включва климатикът.

За модела са предвидени пет нива на оборудване – Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge и FAST (DC Charging). Mii electric е замислен както за частни купувачи, така и за корпоративни автопаркове. От Seat сочат за основни пазарите в Германия, Нидерландия, Норвегия, Франция, Испания, Австрия, Швейцария, Великобритания, Италия, Белгия, Дания, Финландия и Швеция. В тези страни приемът на поръчки започва през септември.

 

 

Източник: fakti.bg