Първи случай на коронавирус в общинската болница в Дупница

Лечебното заведение получи 200 броя защитни облекла

42-годишният мъж от кочериновското село Стоб е с положителна проба за коронавирус, съобщи генерал Венцислав Мутафчийски на своя брифинг.
Прибрал се е от Банско, където е работил, в четвъртък вечерта, като веднага се е изолирал в дома си. Както „Вяра“ ви информира, мъжът е постъпил в общинската болница в Дупница в събота.  Той е имал висока температура и грипоподобни симптоми и сам се е обадил на телефон 112, след което е бил транспортиран с линейка в здравното заведение.
Очакват се пробите и на останалите трима души, които в момента са в изолатора на общинската болница.
Повечето от пациентите със съмнения за коронавирус, постъпили в лечебното заведение в Дупница, вече са изписани. Техните проби са били отрицателни и хората са пратени по домовете си.
Под карантина са повече от 250 души, като тази бройка постоянно се променя.
Междувременно общинската болница в Дупница получи 200 броя защитни облекла. Предпазните средства са от държавния резерв. Те са предназначени за медицинския персонал и включват гащеризони и маски за многократна употреба.
„Шофьорът ни отиде да ги вземе и се надявам, че още в днешния ден, тези 200 облекла ще бъдат на разположение на персонала на общинската болница“, беше лаконичния коментар пред „Вяра“ на прокуриста на здравното заведение Мария Иванова.
Димитър ИКОНОМОВ