Първомайци завихриха три гола на „Вихър”

Отложеният мач от есенния дял за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Вихър” (Кавракирово) и „Огражден-1955” (Първомай) бе спечелен от четата на Кирил Атанасов с 3:2. Мачът беше изключително напрегнат и интересен. В отбора на домакините от Кавракирово на висота бе завърналият се в местния си тим Мартин Бояджиев, който нееднократно извеждаше голмайстора на отбора Сашо Стоянов пред вратата на гостите. За жалост само с тях нямаше как отборът на „Вихър” да се добере до победата. По-класният отбор на терена бе този на гостите от Първомай, в който играят и футболисти, преминали през отбора на „Беласица” (Петрич). Първият гол в срещата след триходова комбинация бе дело на Кристиян Стоилов за 0:1. Изравнителното попадение стана в 28-ата минута от Николай Чаушев след центриране отдясно от фаул и намиращият се на втора греда футболист на домакините не сгреши. При този резултат Мартин Бояджиев (с много добри прояви в мача) се вряза между двойката централни защитници на гостите, подаде топката на Сашо Стоянов, но той от 7-8 метра не успя да огорчи вратаря на гостите. В самия край на полувремето при перфектна атака на гостите Стефан Назъров направи безпомощен стража на „Вихър” за 1:2.

След почивката напрежението на терена нарасна чувствително. Футболистите и на двата отбора търсеха начин за промяна на резултата. В 53-тата минута Кристиян Стоилов след самостоятелен пробив направи резултата 1:3. Домакините не се отчайваха и правеха всичко възможно да отбележат гол и да се върнат в играта. Това направи отличният Мартин Бояджиев, който успя да намали на 2:3. До края на срещата пропуски за отбора на домакините направиха Сашо Стоянов и Мартин Бояджиев, а за гостите – Кристиян Стоилов, Митко Учителски и Стефан Назъров.

„Стана добър мач. Според мен изпуснахме отбора на Първомай. По-добре играхме през първата част на мача, като на два пъти Сашо Стоянов и веднъж аз не успяхме да реализираме чисти голови положения срещу противниковата врата. Завърнах се в отбора, за да мога да помогна с каквото мога. Следващият ни мач ще бъде в събота в Кулата срещу местния „Граничар”, сподели Мартин Бояджиев от „Вихър”.

Кирил Атанасов – старши треньор на „Огражден-1955” (Първомай): „Победата срещу отбора на „Вихър” бе повече от задължителна. Реализирахме част от многобройните си голови положения. На два пъти и гредите помогнаха след удари на Кристиян Стоилов. Мачът се игра при много лош терен, в резултат на което основният ни футболист Динчо Георгиев обърна глезен и бе принудително сменен още в 5-ата минута от 18-годишния Иво Китанов. В отделни моменти играхме така, както аз желая. Има върху какво да се поработи. Най-важното е, че спечелихме много ценни три точки. В същия момент единият от кандидатите за първото място – отборът на „Подгорец” – завърши наравно в Самуилово. Очарован съм от съдийското ръководство в лицето на Росен Стоянов, с помощници Христо Божков и Емил Вангелов. Коректен мач, без излишни грубости. С тази победа гледаме уверено към върха на таблицата”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ