П. Дангов не можа да влезе в офиса собствената си партия, дава пресконференция от паркинга

Кандидатът за депутат на БСП : Корнелия чисти  с  косата коренясалата от 20 години  нива на партията

Първан Дангов успя в един ден да ни сервира всички опорки на БСП в предстоящата предизборна кампания. Прицели се в знакова фигура от ГЕРБ, която трябваше предизборно да дискредитира местната организация. Съобщи ни, какво мисли президента Румен Радев за корупцията, поиска оставката на столичния кмет Фандъкова и накрая адмирира действията на лидерката си Корнелия Нинова, извършвайки чистка в собствената им партия.

Едно към едно преповтори всички лозунгите на БСП и предизборните речи на партийните си лидери, които щедро се леят по телевизора, включително и в спонсорирани ФБ прояви на партията Столетница. До тук има ли нещо неясно? Едва ли!

Който не е разбрал, сега е моментът да разбере, че амбициите за власт не са приключили за Първан Дангов. Днешната му проява ясно показва, че той стриктно следва повелите на червената партия и реално всячески работи за нея ( и за себе си) в навечерието на предстоящите избори. Всичките му лицемерни обяснения, че между него и местното ръководство на БСП няма напрежение, за пореден път бяха разбити на пух и прах след като Дангов ни съобщи две неща. Първото е, че в битката с местната власт е сам и второ, че подкрепя Корнелия Нинова. Въпреки уж заровените томахавки със своите съпартийци, Дангов припомни, че местната организация на БСП -Дупница е подкрепила щедро Кирил Добрев във вътрешните избори за лидер на Позитано 20. Целите са ясни-от една страна да се хареса на ледерката К. Нинова и от друга да дискредитира местното му партийно ръководство, припомняйки резултатите от вътрешният им вот.

Дали поредната медийна проява ще му отвори пътят към листата на БСП все още не е ясно. Изпълнителният съвет на партията до последно бави оповестяването на имената в кандидатдепутатската листа, което държи в напрежение всички в червените редици.

Интересна подробност е, че този път Дангов не можа да влезе в офиса собствената си партия .  Поредната му изява в петък се проведе от паркинга пред партийната централа. Според запознати, организационният секретар е отсъствал по същото време и по тази причина вратите на офиса са били заключени. Дангов обаче го заподозрял в други договорки и си позволил да му отправи  нагрубяващи го и обидни думи по телефона. Какво се случва в сградата на БСП  и боговете мълчат… Но явно страстите са нежежени до мораво червено след като отпадна и планираната визита на водача Румен Георгиев. Според близки до партийната кухня, тази седмица той трябваше да посети Кюстендил, но по неясни причини посещението отпадна от предварителния му график. Това дава сериозна индикация, че Георгиев явно ще отбягва горещата територия, докато листата не бъде официално оповестена и битката за участие в нея продължава. Предстои последната седмица, в която най-късно ще разберем ще влезе ли най-сетне Първан Дангов в нея. И ако е така  да очакваме ли предстоящи чистки в партията , за които Дангов намекна, съобщавайки че Нинова се опитва да коси „коренясалата в продължение на 20 години” нива на БСП. Все въпроси с нееднозначни, но със значими за партията Столетница отговори.Предстои да разберем в ролята на вестител,  изпълнител или консуматор на поръчката  ще бъде другаря П.Дангов.