П. Паунов удостои с почетен знак олимпийските шампионки по художествена гимнастика

Кметът на Кюстендил Петър Паунов удостои с почетен знак олимпийските шампионки по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и почетния гражданин на Кюстендил Ерика Зафирова за спечелването на златни медали в Токио преди година. Церемонията се състоя в сряда в заседателната зала на Общината.

“Днес приемаме няколко изящни същества, които съумяха да променят нашето сиво ежедневие през последната година. Неочаквано в една августовска сутрин, която никой от нас няма да забрави, от страната на изгряващото слънце, когато слънцето изгряваше над родната ни земя, изгряха пет нови слънца. Тази светлина, на тези слънца, е Божествена светлина и не е случайно, че срещата ни е точно когато се готвим да почетен празника на Божията майка и Пресветата Дева, на 15 август”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.


Той удостои гимнастичките с почетен знак за светъл принос в световния спорт и израстването на поколения достойни български граждани. Председателят на Общински съвет Иван Андонов връчи на всяка една от наградените девойки детска рисунка от международния конкурс “Пролет върху листа”.

Отличена от кмета на Кюстендил беше и едно от златните момичета на Нешка Робева – Камелия Дунавска, ръководител на проект “Яж, движи се и обичай”, която е работила с олимпийските шампионки. Тя посочи, че това е начин да се мотивират младите хора. Дудевска каза още, че в Кюстендил предстои реализирането на проект, насочен към насърчаване на младото поколение да живее здравословно. Благодарността си към Община Кюстендил от името на всички изрази кюстендилката Ерика Зафирова.