Работници на „Меридиан” на Илиян Миланов 1 час вадиха от преспите затъналия Иван Юскулов от Дупница

Миланов: Действаме като отряд за бързо реагиране, 32-ма души по график дежурят денонощно, имаме 21 снегопочистващи и още 4 тежки машини

227-01-81-ilian-milanov-copy
Илиян Миланов

Работници на фирма „Меридиан” на Илиян Миланов един час вадиха от преспите затъналия бивш парнаджия на ОУ „Евлоги Георгиев” Иван Юскулов от Дупница. Юскулов, който от няколко месеца е пенсионер, закъсал на път за село Блажиево, като влязъл в непочистен участък с джипа си и затънал в дълбокия сняг. Веднага потърсил помощ от фирмата за снегопочистване „Меридиан” и работниците на Илиян Миланов му се притекли на помощ на 10-ата минута. „По селата има опасност и от диви животни, като вълци, мечки. Затова се притичваме на помощ на секундата, но хората трябва да знаят, че е много опасно и не бива да предприемат пътуване в тези ледовити и снежни дни. Преспите са огромни, достигат до 2 м при снегонавяване. Минаваме по пътищата да чистим и най-много след 10 минути всичко отново е засипано със сняг. За последните няколко дни сме измъкнали 17 закъсали коли, заседнали в преспите на път за селата Блажиево, Крайни дол, Тополница, Блатино. Повечето закъсали звънят на телефон 112. Ние действаме като отряд за бързо реагиране и спасителната операция си е за наша сметка. От нито един от спасените не сме потърсили и стотинки. Проблемът е, че не сме вездесъщи и разполагаме с 4 тежки машини за изключително тежки условия. 32-ма души по график дежурят денонощно, разполагаме с 14 снегопочистващи машини с двойно предаване и още 8 други”, каза Илиян Миланов.

Иван Юскулов е категоричен, че фирма „Меридиан” заслужава адмирации. „Добре че бяха хората на Илиян Миланов, които запалиха багера и ме изтеглиха. Нищо не ми поискаха в замяна”, благодарен е той.