Работници на строителния бос А. Костадинов санират бл. 31 в жк „Самоково” в Самоков, М. Боринарова: Нямам пари да ремонтирам сама, хората работят чудесно, доволна съм

Боянка Пейчинова: Момчетата се трудят чевръсто и с желание, смениха ми дограмата с нова, Зоя Христова: Блокът е строен през 80-те, плачеше за ремонт

Слагаме качествена топлоизолация и противопожарни ивици от минерална вата, 5-камерна дограма, оправяме покрива, блокът ще има сензорно осветление, изброи техническият на обекта Александър Борисов

Само за ден работниците на софийската фирма „Стандарт строй 2003“ ЕООД с управител Антон Костадинов смениха дограмата на десетки апартаментr в бл. 31 в жк „Самоково” в Самоков.

„Организацията на работата е много добра, хората работят чисто и бързо”, похвали работниците на фирмата домоуправителят Боянка Пейчинова.

Столичният предприемач Антон Костадинов спечели обществената поръчка за обновяването на блока по Националната програма за енергийна ефективност на стойност 569 244 лв.

Работниците Юсуф Арнаудов и Нуркасим Гьов обявиха, че заплатите се плащат навреме.

Работата стартира в началото на юли и трябва да приключи преди края на лятото. Строителният надзор е поверен на ДЗЗД “Екоефект 21“, а инвеститорският на „Евро Актум“ ЕООД и община Самоков. На обекта бяха извършени няколко проверки от различни институции, които изразиха задоволство от свършеното по блока. 23-ма работници са ангажирани с работата, те са смесена група от Благоевград, София и Сатовча и се трудят всеки ден в Самоков под ръководството на техническия ръководител Александър Борисов.

„Аз съм от Самоков, искам да оставя красивата следа в родения си град. Обещавам блок №31 да бъде един от най-хубавите в страната и когато го завършим, всички ще се убедите в това, а дотогава остават броени дни. Тук никой не е случаен, всички са майстори от класа, добре платени са и работят с желание. Хората, които живеят тук, са истински щастливци. Обхванати са два входа на блока, който е на шест етажа, около 700 кв.м застроена площ. На фасадата се полага топлоизолационна система EPS с дебелина 10 см. Запазваме съществуващата изолация, която са си направили хората. Полагат се противопожарни ивици от минерална вата с широчина 20 см. На подовете на усвоените тераси се прави изолация. Демонтира се съществуващата настилка на покрива и се полагат два пласта хидроизолация, обработват се бордовете по детайл от проекта, възстановяват се комините и се предвиждат ламаринени шапки по бордове и комини. Сменят се водостоци и улуци.

В блока се поставя немска 5-камерна ПВЦ дограма, бял профил, с двоен стъклопакет с К-стъкло и с нисък коефициент на топлопроводимост. Осветлението в общите части и мазетата се подменя със сензорни лампи с фотоклетка. Освежават се входовете, общите части, стълбища, междуетажни и етажни площадки. Подменя се също и осветлението на общите части с плафони с датчик за движение”, изброи Александър Борисов, който работи във фирмата от 8 години. Той нонстоп е на обекта, за да разпределя и контролира работата на работниците. Управителят Костадинов със задоволство споделя: “Борисов е дясната ми ръка от години“.

Обитателите на блока са повече от щастливи и чакат с нетърпение ремонтът по блока да бъде завършен.

Боянка Пейчинова, която живее във вх. A на шестия етаж, сподели, че е много доволна от работата. “Фирмата е перфектна. Грехота е да говорим противното. Момчетата работят с желание и професионализъм, перфектни са. Смениха ми дограмата с ПВЦ, моята е отпреди 15 години и определено вече имах нужда от нова. Работниците веднага се отзоваха на молбата ми и сега се радвам на нови прозорци. Иначе грешки стават, но важното е да се отстраняват, щом се видят. Който не работи, той не греши“, сподели Пейчинова.

“Нямам финансовата възможност сама да си направя ремонта, заплатата ми е недостатъчна. Затова съм много доволна, хората от фирмата работят чудесно. Сега се радвам на новия ми дом“, похвали се Магда Боринарова от същия вход.

 „Блокът е строен през 80-те години. Определено имаше нужда от този ремонт. Санираха ми етажа, смениха ми дограмата, хората работят бързо и качествено, много са добри. Най-много съм доволна от техническия ръководител на обекта Сашко. Вече се вижда колко уютни са станали жилищата ни. Разбрах, че дограмата е немско качество, 5-камерна е. Евала, хората работят перфектно, по стъклата няма и драскотина”, каза Зоя Христова.

„Никога нямаше да успеем да ремонтираме блока иначе. Освен това фирмата работи с качествени материали, съобразява се със стандартите. Много добра организация и чистота“, допълни Петров.

Строителят Юсуф Арнаудов от с. Вълкосел, община Сатовча, който е от години във фирмата, на свой ред обясни, че редовно получава възнагражденията си, но спести размера на заплатите.

 „Заплатите са различни, щом сме от толкова години във фирмата, значи сме доволни. Размерът им е тайна. Важното е, че заплатите се плащат навреме, а шефът ни е невероятен човек. Горд съм, че хората са доволни. Работим с хъс и ентусиазъм. Хората, които живеят в блока, са ни признателни. Нямаме никакви проблеми, вижте ги, говорете с тях. Всички заедно се радваме. Строителството е на високо ниво, защото работим с качествени материали”, допълни негов колега.

Строителят Нуркасим Гьов, който също е от Вълкосел, обясни: “Доволен съм от шефа Костадинов, заплащането е добро, подсигури ни перфектни квартири, той ги плаща, до 5-о число винаги се плаща, полагаемите почивки винаги си ги ползваме. Живеещите в блока непрекъснато ни канят на кафе, но ние отказваме, защото няма време. От техника Борисов съм най- доволен. Задружни сме, той сутрин ни разпределя работата, нищо не ни притеснява. Заедно работихме в Кричим, работим в екип от години.”

Всички работници на строителната площадка са назначени на трудови договори.

Фирма „Стандарт строй 2003“ е регистрирана от 2003 г., член е на Камарата на строителите от 2005 г. Доказала се е в годините като една от най-добрите не само в България.

Наша проверка установи, че „Стандарт строй 2003” ЕООД има въведена интегрирана система за управление на качеството съгласно стандартите ISO9001/ 2008, ISO14 001/2004 и OHSAS18001/2007. Това означава, че фирмата има всички необходими сертификати за качествена, безопасна работа и контрол на отпадъците. Отделно, както е видно в регистъра на Камарата на строителите в България, на фирмата има извършено строителство през изминали години за над милион лева.