Радослава Чеканска поема разходите по очакъляване на улица в Ресилово

В приемния си ден ГЕРБ депутатът изслуша проблемите на граждани от Дупница и региона

Да съдейства за подобряване на уличната настилка в населено място и да помогне за прехвърлянето на ученици от друга община в дупнишки училища. Това пое като ангажименти по време на своя приемна народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Приемният ден се проведе в Дупница, като освен дупничани към приемната на депутата проявиха интерес и жители на общините Сапарева баня, Кочериново и Бобов дол.

Да осигури чакъл за подобряване на настилката и запълване на дупките на улица в сапаревобанското село Ресилово, обеща народният представител от ГЕРБ. Проблемът бе поставен пред Чеканска от местни жители, които се оплакаха, че при лошо време улицата става труднопроходима. Тя се ангажира със собствени средства да поеме разходите по очакъляване на въпросната улица.

Осигуряване на помещение в сградата на кметство от съседна община, където младите да се събират и да превърнат в свой клуб, бе другият поставен казус пред Радослава Чеканска. Жител от община Бобов дол постави пред депутата и дългогодишен казус от земеделски характер. Чеканска пое ангажимент да проучи въпросите и да помогне, ако е възможно.

Народният представител се ангажира също да съдейства институционално за преместването и записването на деца от друга община в две дупнишки училища. По този въпрос Чеканска бе потърсена за помощ от самотен родител, принуден да се премести да живее за постоянно в Дупница. „Необходимо е по-бързо да бъдат придвижени документите, затова проведох разговор с началника на РУО – Кюстендил. Ще говоря и на ниво министерство, ако е необходимо“, обеща Радослава Чеканска.

Депутатът от ГЕРБ се срещна също с председателя на Общински съвет – Дупница Костадин Костадинов и съветника Венелин Коларов. Дискутираната тема между тях бе намирането на решение за безводието в селата Палатово и Баланово.