Радослав Испиридонов: Трима души от Бобов дол изнудват семейството ми, подадох жалба

Заплашиха, че ще разбият вратата на апартамента, страхуваме се от тях, заяви 39-годишният мъж

Юлияна КОЛЧАКОВА

39-годишен от Бобов дол е тормозен от други мъже. Радослав Испиридонов се оплака в редакцията на в. „Вяра” от трима души от миньорския град, срещу които е подал жалба в Районната прокуратура в Дупница. Испиридонов заяви, че се страхува от хората, за които твърди, че изнудват и заплашват него и съпругата му Лейля Исталиянова Испиридонова. Посочи, че въпросните лица са отправяли заплахи и към други живеещи в Бобов дол. Случаят, за който Радослав Испиридонов разказа, е от месец юли.

„В Бобов дол има трима човека, които постоянно тормозят хора. Това са трима наркомани, на които знам само първите имена – Красимир, Антон и Иван. Те са на по около 32-33 години. Чупят по апартаменти на хора, крадат, търсят най-вече пари и по-ценни неща, за да могат да ги продадат след това за повече пари. Веднъж дойдоха и почнаха да тормозят мен и моята съпруга Лейля, която е украинка и почти не говори български. Ние живеем в блок 47, на 10-ия етаж, в апартамент 21, който е до самата полиция. Те тропаха по вратата, заплашиха, че ще я разбият, ако не отворя. Искаха пари. Аз се обадих на тел. 112. Тримата като чуха, че се обаждам на полицията, изчезнаха. Полицаите дойдоха и като не ги завариха, ми казаха сутринта да отида в управлението в Бобов дол и да пусна жалба. Аз отидох, но там ми казаха да се оплача в прокуратурата в Дупница. Друга реакция от полицията няма. Пуснах жалба и се надявам прокуратурата да обърне внимание. В противен случай ще се обърна към по-висши инстанции в София”, заяви Радослав Испиридонов.
По неговите думи, тримата са известни на полицията, били са осъждани и лишавани от свобода.

„Бобовдолската полиция познава тези хора. И тримата са лежали в затвора в Бобов дол за различни престъпления – разбили са барче, мазета. Затова написах прокурорът по най-бързия начин да обърне внимание. Аз ходя на работа в София – работя в строителството, а съпругата ми е бременна и се страхува да стои в апартамента. В последните 10-15 дни до 25 юли през нощта те са я следили, искали са й пари. Аз също се страхувам. Тормозят и други, включително и възрастни хора”, допълни Радослав Испиридонов. Жалбата на Испиридонов в прокуратурата е с входящ номер 1517/22 от 26. 07. 2022 г.