Радослав Колев от Перник се връща за 12 г. в бобовдолския затвор за 13 намушквания в тялото на бившето си гадже Зорница, плаща й 100 000 лв. кръвнина

15-годишната девойка оцеля по чудо с пробити бели дробове, диафрагма и коремна стена…

29-04-01

Радослав Колев от Перник, който заби 13 пъти ножа си в 15-годишната си приятелка, ще лежи 12 години в затвора и ще плати 100 000 лв. обезщетение. Пернишкият окръжен съд реши: наказва Радослав с 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване за извършения от него опит за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Колев ще трябва да изплати на девойчето и 100 000 лева обезщетение за претърпените от нея болки и страдания.

Toгaвa Зopницa бe нaпaднaтa oт бившия cи пpиятeл Paдocлaв Koлeв, който заби в нея ножа си 13 пъти. Момичето оцеля по чудо, след като бе настанено в пернишката болница, загубило над 2 литра кръв при нападението. Лeкapитe, които тогава поеха битката за живота на девойчето, ycтaнoвиха, чe от ударите на Радослав са пpoбoдeни двaтa бeли дpoбa, чepният дpoб, диaфpaгмaтa, кopeмнaтa cтeнa. От тежката кръвозагуба Зорница бе изпаднала и в хеморагичен шок. Пернишката прокуратура повдигна обвинение срещу 28-годишния Колев за опит за убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Изяснено бе, че в основата на ризгралата се трагедия, едва не завършила фатално, лежи любовна драма. Тийнейджърката e имaлa вpъзкa c криминално проявения мъж, който е 13 години по-възрастен от нея. Когато семейството на Зорница разбрало за нея, както и за криминалното и съдебно досие на Радослав, забранило на момичето да се вижда с него и двамата се разделили. Последвал телефонен тормоз и заплахи. И тийнейджърката, и близките й не посмели да се оплачат в полицията от страх, тъй като 28-годишният мъж, който не искал да приеме раздялата, заплашвал, че ще убие и бившата си приятелка, и семейството й, че ще подпали дома им. Бабата на Зорница твърди, че Радослав й е посягал, момичето на няколко пъти се прибирало вкъщи със синини по лицето.

Вечерта преди нападението Радослав се опитал да говори по телефона със Зорница, но майката взела телефона. Според запознати мъжът е пътувал в същия бус, в който е била и бившата му приятелка от Радомир до Перник. Съученици на Зорница разказват, че тя през цялото време е говорила с майка си по телефона, за да попречи на Колев да осъществи контакт с нея. На самата спирка на автобус номер 16, който девойката чакала, за да стигне до школото в квартал „Иван Пашов”, той все пак успял да докопа момичето, въпреки че то продължавало да говори с майка си. И последвали жестоките удари с ножа. Пътник извикал линейка и алармирал органите на реда.

Сега Радослав за втори път ще се върне зад решетките, тъй като през 2012 година той е лежал в затвора в град Бобов дол. Той е добре познат на полицията с редица престъпления, сред които хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, разпространение на наркотици, грабеж. Присъдата на Окръжен съд – Перник не е окончателна, тя може да бъде обжалване пред апелативния съд в столицата в 15-дневен срок от произнасянето й.