Радост за Дупница! Градът отново ще има своята Галавечер по кикбокс

Главният организатор и президент на СК „Патриот“ Кирил Чакъров: Шоуто ще бъде грандиозно! 

Димитър ИКОНОМОВ

Съвсем скоро Дупница отново ще има своята грандиозна Галавечер по кикбокс. Превърналото се в традиционно шоу три години подред радваше дупничани със страхотни битки между едни от най-талантливите кикбоксьори от България и света. То не се състоя единствено през миналата година поради мерките, свързани с пандемията от коронавирус. Сега обаче градът отново ще приеме топ бойците на България заедно с някои от най-добрите чужденци.


Галавечерта ще се проведе в Спортната зала в Дупница на 11 септември, като организаторите са се погрижили за зрелището. Главният организатор на събитието и президент на СК „Патриот“ Кирил Чакъров сподели пред „Вяра“, че в съботната вечер ще има и две битки за шампионски пояси. В единия от тях на ринга ще излезе любимецът на дупнишката публика Доброслав Радев, а в другата битка за титла ще се бори доказан състезател като Теодора Кирилова от София.
„Очертава се едно сериозно мероприятие. Нашите съграждани ще могат да се насладят на срещите на топ бойците на България. Разбира се, ще има и международни мачове, които ще бъдат изключително интересни. Добри Радев и Теодора Кирилова ще срещнат класни съперници, като залогът в техните двубои ще бъдат шампионски поясни. Иван Костадинов от „Патриот“ също ще вземе участие в галавечерта. Ще има поне още 3-4 мача с дупничани. По-малките от нашите бойци ще се покажат в някои от подгряващите срещи. Събитието ще бъде грандиозно. Ще присъстват и много ВИП гости и известни личности“, заяви Кирил Чакъров.
Той издаде, че в Дупница ще пристигне цяла плеяда от родните звезди на кикбокса като Димитър Пенчев от „Скорпион“ (Плевен) , Даниел Гецов от клуб „Армеец“, Огнян Мирчев от столичния „Мусаши“, братята Николай и Михаил Велчовски от СК „Победа“ (Враца), Александър Рибников от „Спартак“ (Пазарджик) и др.
Всеки момент се очаква потвърждението на участници от Франция и Сърбия. От СК „Патриот“ водят преговори и с най-успешния треньор по кикбокс в света – нидерландеца Майк Пасение, който да пристигне в Дупница с някои от най-добрите негови сънародници. Както е известно, Добри Радев вече на няколко пъти пътува до Амстердам, където се подготвяше под зоркия поглед на световноизвестния наставник. Специалистът веднага съзря огромния талант на дупничанина и оттогава поддържа връзка с боеца и ръководството на СК „Патриот“.