Разбиха канал за нелегални мигранти у нас

Преминаването им е струвало между 2 и 4 хиляди евро

Заловиха нелегални мигранти и каналджии в района на Свиленград. Това съобщиха от прокуратурата в Хасково. В качеството на обвиняем е привлечен мъж на 55 г. за опит да подпомогне чужди граждани незаконно да преминат през страната.

По информация на Гранична полиция задържани са 11 сирийци и 1 иракчанин. Сред тях е и семейство с три деца. Те са преминали в България с лодки по река Марица. Заловени са в момент, в който български трафикант ги е качвал в камион.

Събрани са доказателства, че гражданите на Сирия и Ирак са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 2000 и 4000 евро, за да стигнат до гр. София.

Задържаните са преминали река Марица, водени от гръцки каналджия. На наша територия в землището на с. Генералово ги очаквал микробус с българска регистрация, съобщи зам. районният прокурор на Хасково Мария Кирилова:

“Качени са в микробуса, в товарното помещение и малко преди да тръгне, е задържан от служителите на Гранична полиция в Ново село”.

Няма засилен миграционен натиск по гръцко-българската граница, обясни директорът на Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Смолян Стоян Мандажиев:

“По това време на годината, през пролетните месеци се засилва миграционният натиск, но е в рамките на нормалното, съпоставимо е с предходните години.”/НОВА