Разбиха фабрика за фалшиви Ferrari-та и Lamborghini-та

Добре известно е, че Ferrari прави своите супер автомобили в Маранело, а Lamborghini – в Сант’Агата Болонезе. Оказва се обаче, че италианските ексклузивни автомобили се правят и на едно място, което е извън Европа. В бразилския щат Санта Катарина полицията разби нелегална фабрика за производство на фалшиви Ferrari-та и Lamborghini-та.

Репликите са с изключително високо качество и се продават през интернет по предварителна поръчка. Предприятието е семейно, управляващо се от баща и син, фамилията на които не се съобщава. Полицията е открила във фабриката за ментета голямо количество готови възли и агрегати, както и осем, почти готови автомобила, имитиращи отлично различни модели на Ferrari и Lamborghini.

Допреди да бъде разбита фабриката за фалшиви италиански суперкари, продукцията ѝ е продавана с много голям успех, тъй като цената на една от репликите е била не повече от 10% от реалната цена на истинското Ferrari или Lamborghini. След полицейската акция, собствениците на пуснати на свобода под гаранция, но по случая е заведено дело за незаконно използване на чужди търговски марки. И двете италиански марки ще съдят измамниците.

 

 

Източник: fakti.bg