Разлог отбеляза 148 години от обесването на Васил Левски

Без патриотични песни и в тесен кръг със стриктно спазване на мерките бе почетена годишнината от обесването на Васил Левски в Разлог. Пред паметника на Апостола в центъра на града глави сведоха кметът на общината инж. Герчев, зам.-кметът по социалните въпроси инж. Венцислав Гърменов, представители на политически партии и граждани. Те поднесоха венци и цветя в знак на признателност. Директорът на музея Христина Манова представи исторически факти за Левски.
Ученици от клуб „Памет” и Ученическия парламент при СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, заедно с техния преподавател Соня Крънчева, също посетиха Кипревата къща.

Христина Манова им разказа за идването на Васил Левски в Мехомия (Разлог) и за организирането на революционен комитет в къщата на Кипре Максев. По време на втората си обиколка из България Дякона посещава Разлог и основава революционен комитет от 12 души. Впоследствие тези 12 души и семействата им са подложени на гонения от турците, но тяхното дело вдъхновява народа и повдига духа му и стремежа за свобода и независимост.