Разпитани са и  последните свидетели по делото за убийството на  Валери Дъбов, както и опит за убийство на още две лица

Окръжен съд – Кюстендил прие и назначената видео-техническа  експертиза

Окръжен съд – Кюстендил прие назначената в предходно заседание допълнителна видео – техническа експертиза, с цел проследяване движението и действията на участниците в инцидента,  от 17.02.2019 г., при който почина 33- годишния кюстендилец Валери Дъбов. Съдът прие и съдебно- медицинска експертиза и съдебна ДНК експертиза по делото.

Окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем Алекс Д., за убийство на Валери Дъбов и опит за убийство на Светлин К. и Михаил П – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Показания в днешното заседание дадоха три вещи лица и трима свидетели. Прокурорът по делото Ангел Байрактарски заяви, че се отказва от показанията на 4- мата свидетели, за които има данни, че са в чужбина или са нередовно призовани и не могат да бъдат намерени. Съдът заличи 4- мата свидетели.

Окръжен съд – Кюстендил отхвърли искането на защитата на подсъдимия Алекс Д., за назначаване на нова съдебно- психиатрична експертиза, като неоснователно.

Подсъдимият заяви пред съда, че ще се възползва от правото си да даде обяснения по делото, но в следващото, насрочено за 18 февруари съдебно заседание, за когато участниците в процеса трябва да са готови и със своите пледоарии.