Разпитваха д-р Алишаков, д-р Сарафова, д-р Христов, д-р Трендафилов, д-р Мицева по делото срещу бившия кмет Вельо Илиев за нанесена на община Петрич щета от 1,2 млн.

Вельо Илиев

Повечето от разпитаните лица признаха, че нямат ясни спомени

 

Д-р Алишаков, д-р Сарафова, д-р Христов, д-р Трендафилов, д-р Мицева бяха разпитвани с часове в съда по делото срещу бившия кмет на Петрич Вельо Илиев и бившия главен счетоводител Младен Пильоков. Те са обвинени в безстопанственост, нанесла щети на община Петрич за над 1 млн. и 200 000 лева. Делото се гледа в Окръжен съд-Благоевград. Докторите разгледаха рецепти и трябваше да отговорят на въпросите дали са попълнени правилно. Лекарите отговаряха и на въпроси колко често в месеца са давани рецепти на пациентите. На повечето от въпросите вещите лица не успяха да дадат конкретни отговори и споделяха, че е минало много време и не си спомнят точно фактите.

Бившият кмет Илиев и Пильоков са обвинени за длъжностно престъпление и умишлена безстопанственост при отпускане на лекарства на ветераните и пострадалите от войните. Вельо Илиев е обвинен, че от 01.01.2007 г. до 19.10.2011 г. като кмет не е провел процедури за възлагане на малки обществени поръчки за лекарства и лекарствени продукти на ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите в община Петрич, като с това е целял да набави облага за „Фарма Петра“ ЕАД – Петрич. Младен Пильоков е обвинен, че в периода от 20.04.2006 г. до 19.10.2011 г. като главен счетоводител в община Петрич не е положил достатъчно грижи за управлението и запазването на повереното му имущество в общината.