Разследват сигнал за блудство с 12-годишно момиче навръх празника на Добринище

Задържан е дългогодишен служител на училището

62-годишен мъж от Добринище е задържан след сигнал за извършени от него блудствени действия с 12-годишно момиче. Мъжът е дългогодишен служител в училището, където учи детето. Той е отговорник по поддръжката. Сигнал е подаден от майката на детето. Пред нея то се е оплакало, че е било заключвано в стая и опипвано.

Мъжът е задържан и разпитан. Полицаи са разговаряли с директора на учебното заведение, както и с други служители.

Директорът Зорка Сумарева съобщи, че сигналът за предполагаемо блудство с 12-годишна ученичка е подаден до нея от родителите на детето. Първоначално те са приели вариант ръководството на училището да се запознае детайлно и извърши съответните проверки, но след това са подали и жалба в полицията. По думите на директорката до този момент не са подавани оплаквания, жалби срещу мъжа, който е уличен в блудство. Нямало е никакви сигнали за непристойни действия срещу него и той се ползва с много добро име в училището и града. Семейството му е уважавано, а съпругата му е главен учител в учебното заведение.

От пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград потвърдиха за случая и уточниха: „Има задържано лице, в момента се работи по сигнала под надзора на компетентната прокуратура в Разлог“.

Срамната сцена е записана с камери, органите на реда са гледали записите. Проведени са разпити на задържания, снети са показания от директорката на училището Зорка Шумарева, разпитани са и други свидетели.

В момента органите на реда гледат и записи с камери. Ситуацията е притеснителна на фона на празника на Добринище, който на 22 септември отбелязва и 15-годишен юбилей от обявяването му за град.