Регионалното дерби между „Пирин” и „Банско” завърши 1:1 след отменен, но признат гол

Мачът  от 5-ия кръг на ЮЗ трета лига между отборите на „Пирин” (Разлог) и „Банско” завърши наравно (1:1) след голове от дузпа на Борис Галчев и изравнително попадение на Георги Фикиин.

Срещата започна с натиск на отбора на гостите. Веско Весков получи удобна топка отдясно в наказателното поле на домакините и с шут с левия крак изпрати високо топката над вратата на Мирослав Бурдин в аут. Домакините търсеха начин за превземане на вратата чрез атаки, подети от Красимир Шапкаров, Николай Хаджиниколов-Хаджи и Николай Димиров. Това не им се удаваше, защото вратарят на „козлите” Атанас Тъпигьозов и защитата им, начело с капитана Костадин Слаев, беше на висота. На два пъти Денис Ангелов не успя – по веднъж с глава и крак – да преодолее вратаря на домакините Мирослав Бурдин, изпращайки топката в него.

Първи откриха резултата „козлите”, след като Веско Весков след атака по левия фланг в 11-ата минута навлезе в наказателното поле на домакините, опита се да прехвърли Георги Цеклеов, но той отклони топката с ръка и главният съдия Благой Манов съвсем справедливо отсъди дузпа, която опитният Борис Галчев превърна в гол за 0:1. Това попадение се оказа единствено за първата част на двубоя.

След почивката напрежението на терена си повиши. Веско Весков и Денис Ангелов при контраатаки на гостите не успяха отблизо да отбележат нови попадения във вратата на домакините. Вратарят Атанас Тъпигьозов от отбора на „Банско” на два пъти показа вещина, веднъж след удар на Николай Димиров, след това и на Георги Фикиин. В самия край на срещата се стигна до бърза контраатака на домакините след остро центриране на Красимир Шапкаров и в наказателното поле на „козлите” Георги Фикиин с пета отклони кълбото в мрежата за 1:1. Първоначално главният съдия Благой Манов не призна попадението, но след съгласуване с асистента си промени решението си и голът бе признат за редовен. В 66-ата минута Веско Весков от отбора на гостите бе изгонен от игра заради втори жълт и червен картон.

В следващия кръг отборът на „Банско” ще бъде домакин на „Септември 2” (София), а „Пирин” (Разлог) ще гостува на „Надежда” (Доброславци).

Ташко СУЛЬОТОВ