Ремонтират спортната площадка в Бачево за 58 670 лв.

В разложкото село Бачево деца, младежи и възрастни ще играят и спортуват на обновена многофункционална спортна площадка за волейбол и минифутбол. Спортният терен, който се намира в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Бачево предстои да бъде ремонтиран по спечелен проект на Община Разлог на стойност 58 670 лева.
Спортната площадка е с размери 23,4м х 37,7м и има обща площ от 882,2 кв.м. Обновяването включва полагане на нова изкуствена тревна настилка с височина 40 мм в зелен цвят, частична подмяна и ремонт на плетена оградна мрежа, доставка и монтаж на врати за минифутбол.
Очакванията са още през лятото на тази година ремонтът на площадката да бъде завършен и груповите спортни занимания на открито в село Бачево да бъдат достъпни.
Изпълнението на проекта ще допринесе за повишаване на привлекателността и качеството на живот в село Бачево. Друг положителен ефект е свързан със създаване на подходящи условия за практикуване на спортовете волейбол и футбол, както за потенциални състезатели, така и за настоящи членове на школите и отборите по футбол и волейбол в различните възрастови групи.
Достъпът до спортната площадка ще бъде свободен и безплатен.