Респект! Станислав от Костенец пропътува 90 км, за да се бори с пожара в Югово

Млад мъж от Костенец с риск за живота си се бори с огнената стихия, която бушува в района над родопското село Югово повече от седмица. Станислав Русинов е пропътувал близо 90 километра, за да стане част от хората, които наравно с огнеборци и военни гасят огромния пожар.

За благородната постъпка разказва Цецо Йошев в групата „Гората“ във фейсбук.

„Този ЧОВЕК (с бялата шапка на снимката, б.р.) сам е дошъл до Югово, защото никой не е искал да го последва. Гасил е три или четири дена, обикалял е почти денонощно по балкана, спи в колата си!

Снощи се е прибрал до дома си в Костенец, за да си нахрани кученцата и да се презареди с вода за пръскачката! И тази сутрин отново дойде на пожара! Дори остана след нас да обхожда района… Пак ще спи в колата… Отказва всякакви предложения за приютяване, за да не притеснява никой!

Най-много ме жегнаха думите му при въпроса защо е дошъл чак до Югово – “Това е нашата Родина, нашият балкан, нашата гора! Какво ще оставим на децата си, ако не ги опазим?”

Респект, Станиславе! Ще се молим Бог да те закриля и да те пази!!!“, написа в поста си Йошев от доброволното формирование „Пловдив 112“.

Създателят на инициативата „Гората“, който организира акциите за засаждане на над 600 000 дървета в България – Никола Рахнев, също изказа благодарност към младия герой от Костенец.

„Станислав Русинов е наш приятел и редовен доброволец, идвал е много пъти на тежки мисии в разсадници, били сме рамо до рамо с него и той е наистина изключително добър Човек.

Цецо Йошев е също наш доброволец, който е участвал в засаждания на Гората.бг.

Познавам и двамата лично, дълбоко им БЛАГОДАРЯ, възхищавам се и се гордея, че в България има достойни и добри Хора като тях!“, категоричен е Рахнев.