Рила погълна Антон Петров-Хамстера

Джипът му падна в 100-метрова пропаст при офроуд каране

Екип ВЯРА

Aнтон Петров, по прякор Хамстера, загина при инцидент с джип в Рила планина. В събота привечер той е участвал в офроуд каране край Илийна река в близост до Рилския манастир. Хамстера е шофирал джипа, който се е преобърнал в стръмна местност. Пострадали са още тримата му спътници, които са транспортирани в „Пирогов”. Няма опасност за живота им. Цяла нощ екипи на полицията правеха оглед на мястото, което е високо в планината.

Джипът се е движел по изключително сложен офроуд терен. Път не е имало. Мястото е било без обхват, което е забавило допълнително подаването на сигнал за инцидента. Според запознати с трасето най-вероятно то е поддало в единия от участъците и превозното средство е започнало да пропада в 100-метрова пропаст. Единият от мъжете успява да излезе невредим от джипа и тръгва да търси помощ.

По-късно започва частна спасителна акция, в която участват приятели на Петров, както и бизнесмени от цялото Рилско корито. Едва към 21,45 ч. участниците в акцията успяват да подадат сигнал на тел. 112 за инцидента. Към Илийна река са изпратени три линейки от Благоевград, Рила и Дупница. Те обаче са спрени в м. Бричебор, където се събират Рилска и Илийна река, тъй като в района има 15-ина МПС-та на приятелите на Петров. Впоследствие двама от пострадалите са транспортирани за „Пирогов” с частни линейки, също извикани на местопроизшествието. Към джипа тръгват и две групи планински спасители от Благоевград.

„Акцията беше изключително тежка. В много труден район. Заварихме Антон Петров в безсъзнание. Личеше, че има тежка черепно-мозъчна травма. Вероятно счупени ребра. Джипът се е премятал надолу над 30 метра в пропастта. По пътя си се е ударил в дърво. Мъжете с Петров са се спасили благодарение на огромен късмет”, заяви Георги Ботев, спасител от Планинската спасителна служба.

Антон Петров, който е родом от град Рила, е знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Собственик е на няколко фирми. Той е един от задържаните от групата за отвличания “Наглите”. Сочен е за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Беше и сред обвиняемите по делото “Октопод”, но преди две седмици беше оневинен.