“Рилецо” клъвна “Чавдар” (Етрополе) 2:1 с гол-шедьовър на Мартин Илиев в края

 

Ценна победа постигна тимът на “Рилски спортист” в 14-ия кръг на Югозападната трета лига. Самоковци излъгаха гостуващия “Чавдар” с 2:1 с красив гол на Мартин Илиев 2 минути преди края на срещата и вече дишат по-спокойно, намествайки се в средата на таблицата.

Домакините можеха да поведат още в 8-ата мин, но силният удар на Кольо Чахов майсторски бе отразен от стража на чавдарци в ъглов удар. След изпълнението на корнера обаче Чахов се реабилитира и отблизо с глава опъна мрежата на Матев за 1:0.

След половин час игра Ивайло Захариев открадна една топка в центъра, даде идеален пас на голмайстора Петко Петков, който се справи с двама бранители на етрополци и стреля коварно, но Матев показа рефлекс и спаси тима си от ново попадение.

Положението на “червените” стана още по-тежко в 67-ата мин, тъй като напористият Александър Събев получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена. Това обаче изненадващо не смути съотборниците му, които се вдигнаха на щурм и в 83-ата мин шокиращо стигнаха до равенство след отлично изпълнен пряк свободен удар.

“Оранжевите” все пак реагираха и в 88-ата мин с неспасяем диагонален шут на Мартин Илиев донесе поредните 3 точки на своя тим. С 5-ия си успех от началото на първенството възпитаниците на Венцислав Арсов изскочиха 10-и с актив от 18 точки, а в следващия кръг гостуват в Разлог на местния “Пирин”. Сблъсъкът на модерния стадион в курортното градче е в събота (11 ноември) от 14.00 часа.

 

На снимката: Самоковци се изкачиха с две позиции в класирането след успеха над състава от Етрополе.